پنجشنبه, 6 اردیبهشت 1403
منو اصلی

 

 

مثلث توسعه در کرمان برای سایر استان ها الگو شده است

مهمترین خبرهای استان: رشد 700 درصدی مجوز اکتشاف معدن در جنوب کرمان/ 480 هزار هکتار جنگل جنوب کرمان در معرض نابودی است/ تنها امام زاده پنج گنبد ایران در بافت کرمان/ 480 دانشجو از کرمان عازم سرزمین وحی می شوند  

مدیرکل سیاسی و انتخابات استانداری کرمان گفت: اجرای طرح مثلث توسعه اقتصادی در استان کرمان برای سایر استان ها نیز الگو شده است.

به گزارش ایرنا، حجت الاسلام عباس اسلامی روز یکشنبه در آیین معرفی فرماندار ریگان با اشاره به این که مثلث توسعه توسط استاندار در استان در حال اجراست افزود: جلسات مثلث توسعه اقتصادی با حضور امامان جمعه در شهرستانها برگزار می شود.

ایده و طرح مثلث توسعه اولین بار از سوی علیرضا رزم حسینی استاندار کرمان ارایه و در استان اجرایی شد. براساس این طرح نمایندگان دولت، نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی و کارآفرینان و سرمایه گذاران سه راس مثلث توسعه را تشکیل می دهند و ائمه جمعه در شهرستان ها بر عملکرد این مثلث نظارت دارند.

وی ادامه داد: باید از فرصت هایی که برای خدمتگزاری به مردم در اختیار داریم به نحو شایسته استفاده کنیم.

امام جمعه ریگان نیز در این آیین گفت: خدمت به مردم نعمتی است که همه ما باید قدردان آن باشیم.

حجت الاسلام علی رنجبر ماهانی به سال اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی اشاره کرد و افزود: اقتصاد و فرهنگ دو بال هستند که با این دو بال می توان قله های پیشرفت را پیمود.

وی بیان کرد: محرومیت هایی در شهرستان ریگان وجود دارد که رفع این محرومیت ها نیازمند اقدامات جهادی است.

وی با تقدیر از خدمات منصور حسین پور سرپرست فرمانداری ریگان، برای امین باقری فرماندار جدید این شهرستان آرزوی موفقیت کرد.

سرپرست سابق فرمانداری ریگان هم در این آیین گفت: نظام مقدس جمهوری اسلامی خدمات ارزنده ای در این شهرستان انجام داده که اکنون شاهد زدوده شدن غبار محرومیت از چهره روستاها هستیم.

منصور حسین پور، مسیر شهرستان ریگان را رو به پیشرفت دانست و افزود: وجود معادن غنی در ریگان این شهرستان را در مسیر توسعه اقتصادی سوق می دهد.

وی بیان کرد: اقدامات خوبی در زمینه آب، برق، بهداشت و مسکن انجام شده اما در زمینه آب اشامیدنی سالم و راه مناسب با مشکلاتی روبرو هستیم.

وی گفت: امسال برای ساخت بیمارستان شهرستان ریگان 35 میلیارد ریال اعتبار اختصاص یافته است که با تامین اعتبار کلنگ آن به زمین زده خواهد شد. حسین پور همچنین خواستار احداث جاده ریگان - جاسک شد.

شهرستان ریگان با جمعیت حدود 67 هزار نفر در 280 کیلومتری شرق کرمان قرار دارد.

ریگان به همراه سه شهرستان دیگر شرق استان شامل بم، فهرج و نرماشیر از قطب های تولید خرما در کشور و کرمان محسوب می شوند.

اقتصاد شهرستان ریگان متکی بر فعالیت کشاورزی است اما فعال سازی معادن این شهرستان نیز در دستور کار قرار گرفته است.

 

رشد 700 درصدی مجوز اکتشاف معدن در جنوب کرمان

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت جنوب استان کرمان گفت: صدور مجوزهای اکتشاف معدن در جنوب کرمان در دولت تدبیر و امید نسبت به تاریخ این منطقه 700 درصد رشد داشته است.

محمود اسکندری نسب روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: از ابتدای تاریخ جنوب کرمان در این منطقه در بخش اکتشاف معادن 73 پروانه اکتشاف و 35 پروانه بهره برداری صادر شد و در مدت فعالیت دولت تدبیر و امید تعداد مجوزهای صادر شده در بخش اکتشاف 64 مورد و در بخش پروانه بهره برداری 34 مورد بوده است.

وی بیان کرد: این رشد نشان از تلاش دولتمردان در فعال کردن بخش معادن جنوب کرمان دارد.

وی گفت: اقدامات صورت گرفته در حوزه معدن نسبت به تاریخ جنوب کرمان قابل مقایسه نیست زیرا در تمامی حوزه ها افزایش چند برابری داشته ایم.

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت جنوب کرمان تصریح کرد: با توجه به اینکه جنوب استان جایگاه سوم ذخایر معدنی را به خود اختصاص داده، امید است بتوانیم به آهنگ توسعه این حوزه که با حمایت استاندار کرمان، فرمانداران و سایر مسوولان دستگاه های اجرایی شکل گرفته سرعت بیشتری دهیم.

وی گفت: در راستای جذب سرمایه گذار بخش خصوصی نهایت تلاش و همکاری خود را با سرمایه گذاران بکار گرفته ایم تا این منطقه به جایگاه واقعی خود در حوزه معدن برسد.

جنوب کرمان با حدود یک میلیون نفر جمعیت شامل هفت شهرستان جیرفت، عنبرآباد، کهنوج، فاریاب، رودبارجنوب، قلعه گنج و منوجان است.

 

480 دانشجو از کرمان عازم سرزمین وحی می شوند

مسوول ستاد عمره و عتبات دانشگاهیان استان کرمان، گفت: با برگزاری آیین قرعه کشی، 480 دانشجوی متاهل و مجرد این استان در قالب چهار کاروان عازم سرزمین وحی می شوند.

به گزارش روز یکشنبه پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه علوم پزشکی کرمان، حجت الاسلام علی عارفی در آیین قرعه کشی عمره دانشگاهیان استان افزود: 9 هزار و 535 دانشجوی این استان برای شرکت در آیین معنوی عمره مفرده در سامانه ثبت نام کردند.

وی بیان کرد: با وجود اینکه سهمیه هر استان برای عمره مفرده دانشگاهیان مشخص است اما در سال جاری به دلیل اینکه از استان سیستان و بلوچستان دانشجو پذیرش نداشتیم 200 نفر به سهمیه استان کرمان افزوده شد.

وی درباره سهمیه هر یک از دانشگاه ها در عمره مفرده، اظهار کرد: سهم دانشگاه های دولتی 30 درصد، پیام نور شش درصد، علمی کاربردی سه درصد، آزاد اسلامی 33 درصد، علوم پزشکی هشت درصد و سایر موسسات غیر انتفاعی، فنی و حرفه ای، فرهنگیان و انتظامی 20 درصد است.

مسوول ستاد عمره و عتبات دانشگاهیان استان کرمان، گفت: 80 نفر از اساتید دانشگاه های استان نیز به عمره مفرده اعزام می شوند.

بنابر این گزارش آیین قرعه کشی عمره دانشگاهیان استان کرمان در محل تالار حافظ دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان و با حضور مسوولان این دانشگاه برگزار شد.

 

تنها امام زاده پنج گنبد ایران در بافت کرمان

سرمه بیداری در شماره روز چهارشنبه 14 آبان این نشریه به معرفی امامزاده فاطمه فقیه الدین بافت پرداخته است.

امامزاده فاطمه فقیه الدین (س) از فرزندان امام موسی بن جعفر (ع) است که مرقد شریف آن بزرگوار در شهر کوچک بزنجان از توابع شهرستان بافت در استان کرمان واقع شده است. حرم مطهر این بزرگوار در جوار رودخانه ای دائمی و تپه ای که مشرف بر این شهر زیبا می باشد واقع شده است.

به دلیل واقع شدن این امامزاده در منطقه سردسیر و خوش آب و هوای بزنجان در فصل گرم تابستان پذیرای خیل عظیمی از عاشقان و ارادتمندان آستان اهل بیت می باشد. لازم به ذکر است که قدمت بنای این امامزاده به دوران صفویه می رسد که آخرین تعمیرات آن در سال 1373 صورت پذیرفته است و با داشتن یک گنبد مرکزی با ارتفاع 28 متر و چهار گنبد کوچک به ارتفاع 9 متر تنها امامزاده 5 گنبد ایران محسوب می شود. این مطلب با معرفی نامه امامزاده و کرامات و معجزات ادامه یافته است.

شماره 83 سرمه بیداری به صاحب امتیازی و مدیرمسوولی علی مهدی خانی منتشر شد.

 

480 هزار هکتار جنگل جنوب کرمان در معرض نابودی است

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری جنوب کرمان گفت: خشکسالی متوالی و هجوم آفات، 480 هزار هکتار از جنگل های 400 ساله این منطقه را در معرض نابودی قرار داده است.

عزیزاله افشار زاده روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: 480 هزار هکتار جنگل در جنوب کرمان وجود دارد که 250 هزار هکتار از این جنگل ها از نوع رویش ایرانی تورانی و مابقی خلیج امانی هستند.

وی تصریح کرد: 250 هزار هکتار جنگل ایرانی تورانی عمری بالای 400 سال دارند که مرگ تدریجی آنها به علت هجوم آفت و بیماری ها رقم خورده و مقابله با این وضعیت نیاز به عزم ملی دارد.

وی گفت: بخش بسیار وسیعی از 250 هزار هکتار جنگل ایرانی تورانی با بیماری نیمه انگلی لورانتوس دست و پنجه نرم می کند که البته مبارزه با این آفت در حال انجام است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری جنوب کرمان ادامه داد: آفت لورانتوس یک بیماری نیمه انگلی است که میزبان خود را درخت قرار می دهد و پس از تغذیه از میزبان آن را خشک می کند.

وی گفت: در جنگل های ایرانی تورانی درختان بنه، کهکم، ارژن، ارچن و بادام کوهی موجود است که هم اکنون گرفتار بیماری لورانتوس و تشی هستند و اگر چاره اندیشی نشود در آینده شاهد نابودی آنها خواهیم بود.

وی بیان کرد: در هفت سال گذشته کانون های آلوده این بیماری در منطقه شناسایی شده است و براساس اعتبارات ناچیز و برحسب اولویت مبارزه با این بیماری در مناطق آلوده انجام می شود.

افشارزاده با بیان این که امسال سه میلیارد و 500 میلیون ریال برای مبارزه با آفت ها اختصاص داده شده است گفت: برای مبارزه با افت لورانتوس و تشی به 30 میلیارد ریال اعتبار نیاز است زیرا تنها راه مبارزه با این بیماری و نجات درختان آلوده روش مکانیکی یعنی قطع و سوزاندن سرشاخه های آلوده است.

وی بیان کرد: در صورت نابودی این جنگل ها در شرایط مطلوب باید بیش از 200 سال طول بکشد تا دوباره شاهد این گونه جنگل ها باشیم که با شرایط فعلی و تداوم خشکسالی ها ایجاد چنین جنگل هایی در این منطقه بسیار مشکل است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری جنوب کرمان گفت: علاوه بر آفت لورانتوس، آفت تشی (حمله جوجه تیغی ها) تهدیدی برای نابودی جنگل هاست زیرا به علت خشکسالی ها جوجه تیغی ها به جنگل ها هجوم می آورند و با پاره کردن پوست درختان موجب خشک شدن آنها می شوند.

وی ادامه داد: علاوه بر این 230 هزار هکتار جنگل در محل رویش خلیج امانی شامل درختان گرمسیری، کهور ایرانی، گز، کنار و غیره برای حفاظت و مبارزه با آفت ها نیاز به اعتبار و مشارکت مردمی دارند.

وی با اشاره به نحوه انتقال آفت لورانتوس گفت: انتقال آفت لورانتوس از طریق پرندگان صورت می گیرد و بذر آن که حالت چسبندگی دارد به روی درخت می چسبد و همانجا یک درختچه جدید رویش پیدا می کند که به مرور درخت میزبان را پس از چند سال به طور کلی خشک می کند.

افشارزاده بیان کرد: این آفت که بر روی درخت میزبان به صورت درختچه رشد می کند پس از آغاز فصل زمستان خشک می شود اما بذرهای آن دوباره همزمان با فصل رویش گیاهان بر روی درختان میزبان رشد کرده و موجب وارد کردن خسارت می شوند.

وی با بیان این که آفت لورانتوس بر روی جنگل های ایرانی تورانی که در ارتفاع بالای 800 تا یکهزار و 200 متر از سطح دریا قرار دارند مشاهده می شود گفت: این آفت بیشتر بر روی درختان بادام کوهی، ارژن، ارچن و زرشک وحشی مشاهده شده است.

وی خاطرنشان کرد: شیوع این آفت را چند سال قبل به ستاد مدیریت بحران استان و سازمان جنگل ها و مراتع کشور هشدار داده بودیم و اکنون این آفت در حال توسعه است و بخش زیادی از جنگل های منطقه را فرا گرفته است.

این مقام مسوول با بیان این که تنها راه مقابله با این آفت قطع شاخه های آلوده و سوزاندن آنهاست بیان کرد: برای مبارزه با این آفت و صیانت از جنگل های منطقه نیاز به مشارکت مردم، رسانه ها، سازمان های مردم نهاد، بسیج و دوستداران طبیعت داریم.

وی ادامه داد: به دلیل آن که امکان دارد در مبارزه شیمایی و استفاده از سموم سایر گونه های گیاهی و جانوری آسیب ببینند یا در برابر آفات مقاوم شوند لذا از مبارزه شیمیایی برای کنترل این بیماری استفاده نمی شود زیرا اثرات زیست محیطی دارد.

وی گفت: برخی مکان ها مشاهده شده که این آفت بر روی درختان میوه هم تاثیر گذاشته که نیاز است با فرهنگ سازی مردم را برای مبارزه با این آفت تشویق و ترغیب کرد.

جنوب کرمان با حدود یک میلیون نفر جمعیت از هفت شهرستان جیرفت، عنبرآباد، فاریاب، رودبار جنوب، کهنوج، قلعه گنج و منوجان تشکیل شده است.

اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری جنوب کرمان با توجه به وسعت استان و اهمیت این منطقه مستقل از شمال استان فعالیت دارد.

منبع خبر: