شنبه, 1 اردیبهشت 1403
منو اصلی

 

تازه های علمی.

 

استلا ویتا، نخستین کمپر خورشیدی جهان

وسایل نقلیه الکتریکی در حال تغییر روش زندگی و شیوه حمل‌ونقل ما هستند. شاید این تأثیر در دهه آینده بسیار پررنگ‌تر شود. در این میان، دانشجویان دانشگاه صنعتی آیندهوون هلند به دنبال روشی پایدار و پاک برای تأمین انرژی هستند و این موضوع در محصول جالب آن‌ها به نام استلا ویتا تبلور یافته است.  

بیست و دو نفر از این دانشجویان که عضو تیم سولار دانشگاه آیندهوون هستند، با طراحی و ساخت یک کمپر خورشیدی، عملکردهای مختلف یک وسیله نقلیه کاربردی الکتریکی با نیروی آفتاب را می‌سنجند. این کمپر در یک روز آفتابی می‌تواند تا ۷۳۰ کیلومتر مسافت را طی کند.

کمپر استلا ویتا علاوه بر تأمین انرژی حرکتی خود از پانل‌های خورشیدی، می‌تواند انرژی دستگاه‌هایی چون قهوه ساز، تلویزیون، دوش و شارژرهای دستگاه‌های مختلف را تأمین نماید. سقف این کمپر از نوع پاپ آپ یا باز شونده به سمت بالا بوده و فضای کافی برای ایستادن درون آن را فراهم می‌سازد تا به‌راحتی بتوان درون آن ایستاد یا آشپزی کرد.

طراحی این وسیله بر اساس کارایی و مفید بودن و به حداکثر رساندن فضای داخلی و البته با توجه به آئرودینامیک صورت گرفته است. سقف بلند با پنل های خورشیدی پوشانده شده است. در هنگام بلند شدن سقف، پنل های اضافی هم باز می‌شوند تا سطح جذب انرژی را دو برابر کنند. البته هیچ جزئیاتی درباره باتری و موتور محرکه خودرو ارائه نشده است.

ایده یک خودروی خورشیدی برای رفت و آمد در روز با سرعت کم، چندان بد به نظر نمی‌رسد. مخصوصاً اگر کمپری جادار و راحت باشد. دانشجویان این پروژه در سفری به سمت جنوب اسپانیا خواهند رفت تا آن را در آزمونی عملی بررسی کنند.

 

 

منبع خبر: