جمعه, 7 اردیبهشت 1403
منو اصلی

 

نقش موسسه در توسعه مناطق محروم

 

موسسه خیریه مولی الموحدین و شرکتهای تابعه آن چقدر مالیات می پردازند.

رییس هیات مدیره موسسه خیریه مولی‌الموحدین در جمع تعدادی از مسئولان و فعالان اقتصادی از عملکرد این موسسه و شرکت‌های تابعه به‌مثابه یک تجربه موفق برای تبدیل شدن به الگوی کارآفرینی و پیشرفت اقتصادی منطقه‌ای یاد کرد  

 

احمد مرادعلیزاده در نشست «نقش نهادهای توسعه در پیشرفت استان کرمان» که چهارشنبه سیزدهم آذرماه در محل اتاق بازرگانی استان کرمان برگزار شد طی سخنانی ضمن تشریح تاریخچه تأسیس موسسه مولی‌الموحدین، ویژگی‌ها و عملکرد این موسسه را تشریح کرد و به پرسش‌های حاضران پاسخ گفت.

یک مقایسه تطبیقی؛ مس و ارگ جدید

مهندس مرادعلیزاده که سابقه دو دوره مدیریت شرکت ملی صنایع مس ایران را در کارنامه دارد، در ادامه موضوع توسعه منطقه‌ای، ضمن مقایسه پرداخت مالیات‌ها و حقوق دولتی شرکت مس و مجموعه ارگ جدید گفت: این شرکت‌ها همه طبق قانون عمل می‌کنند ولی مقایسه پرداخت‌ مالیات این مجموعه‌ها و تاثیر آن در توسعه سرزمین‌های ذینفع، قابل توجه است. شرکت مس از سال 93 تا 97 حدود سی‌هزار میلیارد تومان فروش داشته ودر مجموع حدود سه هزار میلیارد تومان شامل انواع مالیات‌های تکلیفی، ارزش افزوده، حقوق معدنی و حق آلایندگی و... به دولت پرداخته است یعنی ده درصد از درآمد کل آن شرکت اما در همین بازه زمانی مجموعه فروش شرکت‌های فعال در ارگ جدید بم حدود 40هزار میلیارد تومان بوده ولی جمعا حدود هشت هزار میلیارد تومان به دولت پرداخت کرده است یعنی بیست درصد.

وی گفت: بالاترین سرانه مالیات ارزش افزوده در استان کرمان متعلق به بم است و پس از آن و با فاصله بسیار، شهر کرمان قرار دارد. رفسنجان با وجود این‌که معادن بزرگ مس را دارد در رتبه سوم قرار دارد و سیرجان به‌خاطر معادن گل‌گهر و صنایع فولاد در رتبه چهارم. این مقایسه ارزش فعالیت‌هایی از این دست را برای مناطق کشور به خوبی نشان می‌دهد، جایی که خلق ثروت از هیچ در بیابان‌های بروات، منفعت بیشتری از معادن بزرگ و خدادادی مس و آهن به منطقه می‌رساند. وی تاکید کرد: قصد این مقایسه، ارزش‌گذاری و خوب و بد جلوه‌دادن یا درست و غلط بودن مسیر کاری شرکت‌های دیگر نیست، نیت فقط بررسی تاثیرگذاری نوع فعالیت‌ها در منطقه است.

 

منبع خبر: